top of page

Blogi?

Updated: Dec 26, 2021

Kuka?

Minulla on koulutus teollisesta muotoilusta (Metropolia 2013) ja harjoittelua vaille valmis IT-tradenomin koulutus digitaalisen muotoilun koulutusohjelmasta. Harrastan taiteita, keittiöpsykologiaa, somea, sohvalla löhöilyä Netflixin kanssa ja näköjään myös työnhakua.


Mikä?

Ajattelin, että voisin kirjoittaa blogia erinäisistä alaani (IT, kulttuuri, muotoilu) ja mielenkiintoihini (taide, sosiaalinen media...) liittyvistä aiheista, joista en halua puhua omassa henkilökohtaisessa blogissani, sillä sen kohderyhmää tuskin nämä aiheet kiinnostavat. Blogi on alustana mukava tapa kirjata ajatuksiaan ylös ja palata niihin uudelleen. Blogia on helppo hallita, muokata ja siihen on mukava palata.


Miksi?

Koska työnhaku on ollut haasteellista erinäisistä syistä milloin näennäisestä osaamisen puutteesta haettua työtä kohtaan, milloin koronasta johtuvista syistä, milloin oman jaksamisen loppumisesta ja milloin firmojen huonosta tiedottamisesta tai sopimattomuudesta – päätin, että voisin tuoda osaamistani esiin myös tätä kautta. Ja kuten entinen saksanopettajani tuppasi aina sanomaan: kertaus on opintojen äiti.


Miten?

Tarkoitus on ottaa käsittelyyn aina yksi aihe tai aihealue ja muokata myöhemmin blogitekstiä, mikäli lisää ajatuksia syntyy tai löytyy korjattavaa. Postaukset sisältävät niin omia pohdintoja, kokemuksia, vanhaa opittua, kuin muista ammattilaisista lähteistä referoitua tietoa. Kielenä toimii nyt ainakin alkuun suomi, vaikka sivu muuten onkin englanniksi, mikä saattaa jonkun mielestä olla suurikin faux pas, mutta tämä ihan siksi, että minun lukihäiriöisenä ei tarvitsisi stressata vielä vieraan kielen käytöstäkin yrittäessäni tarttua ajatusvirtaan. Lähteitä merkitsen, jos ja kun ne tuntuvat relevanteilta.


Milloin?

Blogi ei ole tavoitteellinen aikataulultaan. Kirjoitan kun kirjoitan. Mutta aloitan sen nyt, koska muuten en saa sitä ikinä aloitettua. Tekemättömän työn hyötyjä kun ei voi kerätä.


Kenelle?

Pääasiassa ja ainakin alkuun tämä on minua itseäni varten, mutta myös tulevat työnantajat ja kolleegat ovat enemmän kuin tervetulleita lukemaan ajatuksiani. Mikäli minusta joskus tulee "kunnon ammattilainen" itsestänikin, tämä blogi voi toimia myös apuna muillekin aiheista kiinnostuneille. Tätä blogia ei kuitenkaan kannata käyttää esimerkiksi opinnäytetöissään, ainakaan vielä.



17 views0 comments

Related Posts

See All

5W:tä

Viisi W:tä, viisi W:tä ja yksi H tai kuusi W:tä, ovat joukko kysymyksiä, joita pidetään tiedonhankinnan peruskysymyksinä ja ne muodostavat kaavan, jonka avulla saadaan "täydellinen" tarina jostakin ai

Brutalistinen web design

Brutalismilla viitataan yleensä modernistiseen arkkitehtuurin suuntaukseen, mutta brutalismin käsite on levinnyt myös verkkosivusuunnitteluun. Puhdaslinjainen muotokieli, raa'at betonipinnat ja valumu

bottom of page