top of page

Väripalettityökalut

Updated: Dec 26, 2021

Tässä postauksessa on koottuna erilaisia verkossa toimivia väripalettityökaluja ominaisuuksineen.


UI-design värien valintatyökalu, jossa mukana saavutettavuusnäkymä. Valittavissa ensisijainen ja toissijainen elementtien väri, joista saa myös variaatiot, sekä tekstin väri. Värit valitaan joko paletista, tai itse väriympyrältä. Ei anna suoria suhdannelukuja värisävyjen saavutettavuudesta, mutta suuntaa-antavan varoituksen, mikäli tekstin väri on hankala lukea pohjaväristä.


Monipuolinen työkalu, jonka toimintaperiaate vaatii hieman paneutumista. Valittavissa vapaavalintainen, monokromaattinen, rinnakkais-, triadi tai neljän värin paletti, joissa kaikissa säätömahdollissuuksia. Erilaisia esikatselumuotoja. "Examples" -simulaation sivunäkymä ei toimi, mikä on harmi, mutta taide ja animaationäkymät toimivat. Värit saa exportattua monessa eri muodossa.


Päätoimintaperiaate on sivun arpomat satunnaiset värit, joista käyttäjä voi lukita haluamiaan värejä ja joko antaa ohjelman arpoa muut sävyt uudelleen tai sitten itse säätää niitä halutunlaiseksi. Paletti koostuu vaaleasta sävystä, tummasta sävystä, pää brändiväristä ja kahdesta korostusväristä. Pääosallinen väri on paletin keskellä ja vaikuttaa eniten esimerkkien ulkoasuun. Paletin voi luoda myös kuvan pohjalta.

Antaa väreistä käyttöesimerkkejä, mutta ei ota kantaa saavutettavuuteen. Paino bootstrapin UI-komponenttien värien säädössä? Värien heksakoodi näkyvillä, ei latausmahdollisuutta.


19 valmiiksi asetettua väriä, joista valitaan maksimissaan 2 ja sivu antaa näiden pohjalta kuratoidun paletin, jossa yhteensä 8 eri sävyä ja pieni preview -ikkuna, josta näkee, miltä värit näyttävät yhdessä. Paletin saa ladattua eri muodoissa.


Viisi säädettävää väriä. Värit saa generoitua automaattisesti tai esimerkiksi kuvan pohjalta.

Saatavilla myös applikaatio ja erilaisia laajennoksia mm. Chromeen ja Adobelle. Värisokeusnäkymä. Paletin saa ladattua eri muodoissa.


Erilaisia valmiita käyttäjien luomia väripaletteja.


Valmiista kuvasta väripaletiksi.


Sisältää erilaisia todella värikkäitä paletteja, joissa 20 väriä, joista väriä klikkaamalla työpöydälle kopioituu värin heksakoodi.


7 views0 comments

Related Posts

See All

5W:tä

Viisi W:tä, viisi W:tä ja yksi H tai kuusi W:tä, ovat joukko kysymyksiä, joita pidetään tiedonhankinnan peruskysymyksinä ja ne muodostavat kaavan, jonka avulla saadaan "täydellinen" tarina jostakin ai

Brutalistinen web design

Brutalismilla viitataan yleensä modernistiseen arkkitehtuurin suuntaukseen, mutta brutalismin käsite on levinnyt myös verkkosivusuunnitteluun. Puhdaslinjainen muotokieli, raa'at betonipinnat ja valumu

bottom of page